Totalul afișărilor de pagină

Faceți căutări pe acest blog

Powered By Blogger

joi, 19 mai 2016

Istoria Orientului Mijlociu

Istoria nu e o știință, ea nu respectă legi fixe, întreaga lume pare preocupată de ce se întâmplă în Orientul Mijlociu . Pacea și stabilitatea au fost mereu importante pentru conducătorii imperiilor și superputerilor. Orientul Mijlociu este un nume folosit de occidentali.

Istoria Orientului Mijlociu pare o poveste ce se întâmplă la nesfârșit. În prima jumătate a secolului XX istoria fusese tot mai dramatică și emoționantă cu mize tot mai mari. Războiul deșertului , un război purtat de întregul Imperiu Britanic, lupte dramatice domină aceste locuri, multe lupte au avut loc în Egipt care este apărut ca un stat independent și neutru, care el de fapt este un stat marionetă.

Peste 6 milioane de oameni sunt omorâți, descoperire ce schimbă definitiv istoria. Argumentele evreilor a unei istorii străvechi, bazată nu pe religie ci pe mitologie. Orașul cu cea mai mare populație evreiască este New-York .

Soarta Palestinei este decisă în egalitate de SUA, Anglia, arabi și sioniști. 1944 Se adoptă politica imigrării necondiționate în Palestina pentru victimile nazismului. Evreii îi consideră vinovați pe britanici pentru că nu l-au oprit pe Hitler.

1948- 1949 evreii au dus o luptă disperată împotriva arabilor.

1950 Israelul avea doi ani de la înființare, născut din sânge și război crunt împotriva englezilor pentru teritoriu, îl putem numii un război al terorii și asasinatelor. 

1952, 750.000 sosiseră în Israel dublând populația evreiască. Motivul de război a fost descoperirea petrolului în deșertul pustiu. Industria petrolieră s-a dezvoltat lent. Iranul producătorul majoritar în domeniul petrolului, ajunsese soluția problemelor economice ale britanicilor.

Istoria Orientului Mijlociu ilustrează străvechiul proverb conform căruia : " Cei care nu-și înțeleg istoria sunt condamnați să o repete. Se repetă nu fiindcă este cunoscută ci dimpotrivă este cunoscută mult prea bine."

Dovada fiind astăzi în prezent criza refugiaților din Siria.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu